Wist je dat je bij ons online koekjes kunt bestellen?

De Koekerij

Pinda-Sambalkoekje

"Derrick, mogen we een Indonesisch koekje maken?"

Tja, wanneer een van de collega's vraagt of ze een speciaal koekje uit haar thuisland mag maken, dan zeg je geen nee. Ze wilde graag een Pinda-Sambalkoekje maken, zoals haar oma die maakte. Zo gezegd, zo gedaan. Het probleem was wel dat onze collega geen idee had wat haar oma in de koekjes deed. Ze wist nog wel hoe het koekje smaakte en kon dat ook prima beschrijven. Op basis van haar beschrijving zijn we aan de slag gegaan, uiteraard onder haar leiding. Vandaag was ik niet de chef...

Na een aantal probeersels, waarop ze telkens wat aan te merken had (te muf, te scherp, te pinda (????) en gewoon niet lekker), werden de ogen uiteindelijk verzaligd ten hemel geslagen en werd verzucht: "precies zoals die van oma...".

Oma, bedankt voor je receptje. De koekjes zijn heerlijk, we hebben een topdag gehad en je kleindochter is zielsgelukkig.

Alle anderen; de koekjes zijn te bestellen.

Lees meer

Op bezoek bij collega's...

Op dinsdag 8 oktober was het dan zover. We konden op bezoek bij Taartenmakerij De Springvorm. De Springvorm is onderdeel van De Hartekampgroep en zit in het gebouw van De Harteheem in Heemskerk. De ontvangst door Jessica was geweldig. We mochten alles zien, alles proeven en overal aan zitten. We hebben van haar zelfs het supergeheime recept van hun appeltaart gekregen. Natuurlijk hebben we alle koekenbakkers van De Springvorm uitgenodigd voor een tegenbezoek in Almere. Een echt werkbezoek. Daar zullen we dan zeker over schrijven.

Lees meer

Dames en heren; De Polderbol

Na een inspirerend overleg met Marjan Heidstra van de Stichting ABRI (check ze; ze zijn geweldig) hebben we ons gestort op het ontwikkelen van een echt Almeers koekje. Dit koekje is De Polderbol geworden. De Polderbol moest natuurlijk als eerste aangeboden worden aan burgemeester Weerwind. Ook nu zorgde Marjan van Stichting ABRI voor de gelegenheid. Tijdens een overleg dat de burgemeester had met het G-Krachten panel (een panel voor en door mensen met een beperking, dat een consulterende rol heeft naar de lokale politiek van Almere) werd er een moment ingeruimd voor de presentatie van De Polderbol. We mochten de burgemeester zijn eigen blikje geven, hadden genoeg gebakken voor alle aanwezigen en mochten ons verhaal doen. In het blikje van de burgemeester hebben we, naast De Polderbollen, een briefje gedaan met de gedachte achter De Polderbol:

Geachte heer Weerwind,

Voor u ligt de Almeerse Polderbol. De Polderbol is een koek, ontwikkeld voor en door De Koekerij, een dagbestedingslocatie voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Met onze collega’s (wij spreken niet van cliënten, wij werken immers samen) willen wij het verschil maken. De Polderbol is een stoere, duurzame koek, met alleen natuurlijke ingrediënten en hier en daar een buitenlandse invloed. Een beetje als Almere zelf: Stoer, Duurzaam, Natuurlijk en doordrongen van andere culturen. Een goede koek dus!

Amsterdam heeft een Korstje; Enkhuizen de Jodenkoek, Weesp een Mop en Den Bosch een Bol. Almere verdient haar eigen koek. De tijd is er rijp voor! Wij hopen dat deze Polderbol u smaakt, en smaakt naar meer. En heel misschien mogen we deze koek in aanloop naar de Floriade voor u gaan maken?

Zullen we het daar eens over hebben?

Wij geloven dat de burgemeester De Polderbollen lekker vond, en hopen op een vervolg.

Lees meer

We hebben een bus!!!!

Een van onze wensen is onze collega's te halen en te brengen. Daarvoor hebben we een bus nodig.

Lees meer