Wist je dat je bij ons online koekjes kunt bestellen?

De Koekerij

Dames en heren; De Polderbol

Na een inspirerend overleg met Marjan Heidstra van de Stichting ABRI (check ze; ze zijn geweldig) hebben we ons gestort op het ontwikkelen van een echt Almeers koekje. Dit koekje is De Polderbol geworden. De Polderbol moest natuurlijk als eerste aangeboden worden aan burgemeester Weerwind. Ook nu zorgde Marjan van Stichting ABRI voor de gelegenheid. Tijdens een overleg dat de burgemeester had met het G-Krachten panel (een panel voor en door mensen met een beperking, dat een consulterende rol heeft naar de lokale politiek van Almere) werd er een moment ingeruimd voor de presentatie van De Polderbol. We mochten de burgemeester zijn eigen blikje geven, hadden genoeg gebakken voor alle aanwezigen en mochten ons verhaal doen. In het blikje van de burgemeester hebben we, naast De Polderbollen, een briefje gedaan met de gedachte achter De Polderbol:

Geachte heer Weerwind,

Voor u ligt de Almeerse Polderbol. De Polderbol is een koek, ontwikkeld voor en door De Koekerij, een dagbestedingslocatie voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Met onze collega’s (wij spreken niet van cliënten, wij werken immers samen) willen wij het verschil maken. De Polderbol is een stoere, duurzame koek, met alleen natuurlijke ingrediënten en hier en daar een buitenlandse invloed. Een beetje als Almere zelf: Stoer, Duurzaam, Natuurlijk en doordrongen van andere culturen. Een goede koek dus!

Amsterdam heeft een Korstje; Enkhuizen de Jodenkoek, Weesp een Mop en Den Bosch een Bol. Almere verdient haar eigen koek. De tijd is er rijp voor! Wij hopen dat deze Polderbol u smaakt, en smaakt naar meer. En heel misschien mogen we deze koek in aanloop naar de Floriade voor u gaan maken?

Zullen we het daar eens over hebben?

Wij geloven dat de burgemeester De Polderbollen lekker vond, en hopen op een vervolg.